Concurso de Tapas de Outono 2024

Venres 22 e sábado 23 de novembro de 19:00h a 23:00h

CAFETERÍA RESTAURANTE URDI

NOME DA TAPA: Falda de porco asada con salsa de setas e pataca

INGREDIENTES: 

  • Falda de porco
  • Allo
  • Perexil
  • Cebola
  • Aceite
  • Nata
  • Pementa

DESCRICIÓN DA TAPA:  Falda de porco asada con pataca fritida e salsa de nata e pementa con setas. Como decoración, un tomate cherry e canónigos.

ALÉRXENOS:

  • Lactosa
  • Allo
  • Cebola
  • Pementa


CAFETERÍA SANTA LUCÍA

NOME DA TAPA: Cesta de outono

INGREDIENTES: 

  • Masa de follado
  • Cogomelos
  • Castañas
  • Panceta
  • Caldo de lacón
  • Nata
  • Fariña
  • Manteiga
  • Queixo

DESCRICIÓN DA TAPA: Cesta de masa de follado con crema de cogomelos, delicias de porco con toque de castañas gratinado. 

ALÉRXENOS:

  • Glúten
  • Lactosa
  • Frutos secos
  • Ovo


CAFETERÍA SCALA

NOME DA TAPA: Torrezno do Scala

INGREDIENTES:

  • Panceta
  • Allo
  • Sal
  • Aceite
  • Puré: pataca, leite, nuez moscada, pementa negra, sal, manteiga, cebola, perexil ou cebollino

DESCRICIÓN DA TAPA: 

ALÉRXENOS:

  • Glúten
  • Lactosa


CAFÉ BAR O´RIAN

NOME DA TAPA: Cinta de lomo con cebola caramelizada, setas e champiñóns

INGREDIENTES: 

  • Lomo de porco
  • Cebola
  • Setas
  • Champiñóns
  • Aceite de oliva
  • Allo
  • Azucre
  • Sal

DESCRICIÓN DA TAPA: Porción de cinta de lomo cunha salsa de cebola caramelizada, setas e champiñóns, dándolle así un toque doce a esta deliciosa tapa.

ALÉRXENOS:



DEVEZO

NOME DA TAPA: Freixó recheo

INGREDIENTES:

  • Fariña
  • Grelos
  • Leite
  • Ovos
  • Gambas
  • Sirope de chocolate

DESCRICIÓN DA TAPA: Freixó recheo de grelos e gambas

ALÉRXENOS:

  • Glúten
  • Lactosa
  • Ovos
  • Gambas


BAR PARRILADA MENCÍA

NOME DA TAPA: As bólas do outono

INGREDIENTES: 

Bólas:

  • Polo
  • Queixo
  • Allo
  • Pirixel
  • Pan raiado
  • Ovo
  • Froitos secos (Cacahuete, noz)
  • Aceite
  • Sal

Salsa de champiñóns:

  • Champiñóns
  • Cebola
  • Leite desnatada
  • Viño branco
  • Maicena
  • Aceite
  • Sal
  • Pementa

Patacas douradas


DESCRICIÓN DA TAPA: Esta tapa de outono está composta por un par de bólas de polo coa sorpresa interna do queixo. Irá acompañada por una salsa de champiñóns para facer referencia á época do ano na que estamos.

E para concluir coa creación da tapa, engadiremos unhas patacas douradas.

ALÉRXENOS: 

  • Glúten (pan raiado)
  • Lactosa (queixo e leite)
  • Ovo
  • Froitos secos

CAFÉ BAR MARIO

NOME DA TAPA: Mil follas

INGREDIENTES: 

  • Leite
  • Fariña
  • Soia
  • Coca-cola
  • Pataca
  • Carne de porco
  • Cebola
  • Porro
  • Apio
  • Cenoria
  • Allo

DESCRICIÓN DA TAPA: 

ALÉRXENOS:

  • Glúten
  • Lactosa
  • Soia
  • Apio

COLABORADORES