Concurso de Tapas 2024

Venres 26 e sábado 27 de xaneiro de 19:00h a 23:00h

CAFETERÍA RESTAURANTE URDI

NOME DA TAPA: Segredo de cerdo con puré e cebola caramelizada

INGREDIENTES: 

  • Segredo de cerdo
  • Puré de pataca
  • Cenoura
  • Orejones
  • Frutos secos
  • Cebola
  • Mel
  • Dátiles
  • Queixo raiado
  • Leite

DESCRICIÓN DA TAPA:  Segredo de cerdo asado con puré de pataca e cenoura gratinado con queixo raiado e decorado con cebola, orejones, dátiles e frutos secos caramelizados.

ALÉRXENOS:

  • Frutos secos
  • Lactosa


CAFETERÍA SCALA

NOME DA TAPA: Explosión de sabores

INGREDIENTES: 

  • Tosta: Pan, puré de pataca, peixe, pemento, cebola e azucre 
  • Torta: Fariña, levadura, azucre, cacao en polvo, laranxa, fresa e plátano

DESCRICIÓN DA TAPA: Esta tapa consta de dúas partes: Unha delas é unha tosta de pan untada con puré de pataca na que vai montada unha xouba rechea de pemento roxo guisado e cebola caramelizada

A segunda parte consta dunha torta negra de froita e salsa de larana

ALÉRXENOS:

  • Lácteos
  • Peixe
  • Glúten
  • Cereais


DEVEZO

NOME DA TAPA: Solomillo en salsa de améndoas

INGREDIENTES:

  • Solomillo de cerdo
  • Patacas fritidas
  • Cebola
  • Allo
  • Perexil
  • Améndoas
  • Maicena
  • Caldo de carne
  • Pemento vermello

DESCRICIÓN DA TAPA: Solomillo ao forno con salsa de améndoas e patacas fritidas

ALÉRXENOS:

  • Frutos secos
  • Cereais


BAR PARRILADA MENCÍA

NOME DA TAPA: Ao rico flamenquín!

INGREDIENTES:

  • Para o flamenquín: Carne de polo, pirixel, allo, pan relado, ovos, xamón cocido/xamón york, queixo, pementa e sal
  • Para a salsa brava: Cebola, allo, pementón doce, pementón picante, fariña, sal e AOVE

DESCRICIÓN DA TAPA: "Ao rico flamenquín!" é unha tapa de carne de polo picada enrolada en xamón cocido ou york e queixo. Estes rolos irán acompañados dunha rica salsa brava para darlle un  toque de picante

Con esta combinación, buscamos ofrecerlles aos clientes unha tapa moi deliciosa para o padal

ALÉRXENOS:

  • Celíacos (pan relado,  fariña)
  • Intolerantes á lactosa (queixo)


CAFETERÍA SANTA LUCÍA

NOME DA TAPA: Zorronco

INGREDIENTES:

  • Fariña
  • Levadura
  • Sal
  • Queixo
  • Sobrasada
  • Mel
  • Noces

DESCRICIÓN DA TAPA: Crocante de sobrasada agridoce sobre queixo da Ulloa e virutas de noz tostada

ALÉRXENOS:

  • Lactosa
  • Glúten
  • Frutos secos


CAFÉ BAR O´RIAN

NOME DA TAPA: Pan bao recheo de xamón con salsa de champiñóns

INGREDIENTES: 

  • Pan bao
  • Xamón de porco
  • Champiñóns
  • Cebola
  • Allo
  • Perexil
  • Tomate
  • Pementón doce
  • Maicena
  • Caldo de carne 
  • Canónigos

DESCRICIÓN DA TAPA: A tapa consiste nun pao bao recheo de xamón ao forno cunha salsa de champiñóns e canónigos

ALÉRXENOS: Glúten

CAFÉ BAR MARIO

NOME DA TAPA: O saco do Mario

INGREDIENTES: 

  • Para o saco: Masa filo, carne de porco (soa, costilla, agulla), cebola, puerro, cenoria, allo, salsa teriyaki, viño tinto
  • Para o humus: Garabanzos, aceite de sésamo, zume de limón, comino, pemento de piquillo

DESCRICIÓN DA TAPA: A tapa ten dúas partes: Unha primeira consiste nun pequeno saco de masa filo recheo de carne de porco combinado con salsa teriyaki e viño tinto; e unha segunda parte composta por humus.

ALÉRXENOS:

  • Glúten
  • Frutos secos
  • Sésamo
  • Soia
  • Sulfitos

COLABORADORES