Concurso de Tapas Nadal 2022
CAFE BAR MARIO
NOME DA TAPA: Croqueta de rabo de toro e
castañas
ALÉRXENOS:
- Lácteos
- Sulfitos
- Ovos
- Gluten
BAR PARRILLADA MENCÍA
NOME DA TAPA: Troncos de nadal con setas e salsa rosa
INGREDIENTES:
- Troncos: Pavo, xamón cocido, queixo en lonchas e pan raiado
- Setas
- Salsa rosa: Maionesa e kétchup
DESCRIPCIÓN DA TAPA:
Esta tapa de nadal está composta por rollitos de pavo, xamón cocido e queixo rebozados en pan raiado. Estes rollitos simularán os troncos de madeira do nadal. Irán acompañados de setas, un alimento de outono que aínda se atopa nesta época. Por último, para darlle cor navideña utilizaremos salsa rosa.
ALÉRXENOS:
- Pan raiado
- Queixo
DEVEZO
NOME DA TAPA: Vieira á mariñeira
INGREDIENTES:
- Cebola, allo, perexil, patacas, pan raiado, xamón serrano, vieira e gambas
ALÉRXENOS:
- Marisco
- Gluten
CAFETERÍA SANTA LUCÍA
NOME DA TAPA: Chupa - Chups
INGREDIENTES:
- Patacas, polbo, aceite, pimentón, manteiga e leite
DESCRIPCIÓN DA TAPA:
Puré de patacas recheo de polbo, aderezado con pimentón e aceite de oliva.
ALÉRXENOS:
- Marisco
- Lactosa
CAFETERÍA SCALA
NOME DA TAPA: Timbal de Nadal
INGREDIENTES:
- Pataca, polbo, gambas, delicias de cangrexo, mexillóns, pimentón,
chalota, aceite de oliva virxen extra, queixo da Ulloa, perexil, ketchup, maionesa, brandi,
laranxa, turrón, nata, améndoas.
DESCRIPCIÓN DA TAPA:
A tapa componse de tres partes: Unha base de verduras cocidas a baixa tempura, un
cóctel de marisco e un salteado de chalota con queixo da Ulloa. Todo isto acompañado
dunha salsa de turrón.
ALÉRXENOS:
- Moluscos
- Crustáceos
- Peixe
- Froitos Secos
- Lácteos
- Gluten
URDI
NOME DA TAPA: Alitas de polo con salsa de mazá
INGREDIENTES:
- Alitas de polo, mazá, pataca, frutos secos e pasas.
DESCRIPCIÓN DA TAPA:
A tapa consiste alitas de polo fritidas con salsa de mazá e cóctel de frutos secos e pasas.
ALÉRXENOS:
- Froitos secos
- Allo
- Perexil
BAR O´RIAN
NOME DA TAPA: Pavo con salsa de pasas e dátiles
INGREDIENTES:
- Pavo
- Uvas pasas
- Dátiles
- Aceite