Concurso de Tapas de Outono 2024
Venres 22 e sábado 23 de novembro de 19:00h a 23:00h
CAFETERÍA RESTAURANTE URDI
NOME DA TAPA: Falda de porco asada con salsa de setas e pataca
INGREDIENTES:
- Falda de porco
- Allo
- Perexil
- Cebola
- Aceite
- Nata
- Pementa
DESCRICIÓN DA TAPA: Falda de porco asada con pataca fritida e salsa de nata e pementa con setas. Como decoración, un tomate cherry e canónigos.
ALÉRXENOS:
- Lactosa
- Allo
- Cebola
- Pementa
CAFETERÍA SANTA LUCÍA
NOME DA TAPA: Cesta de outono
INGREDIENTES:
- Masa de follado
- Cogomelos
- Castañas
- Panceta
- Caldo de lacón
- Nata
- Fariña
- Manteiga
- Queixo
DESCRICIÓN DA TAPA: Cesta de masa de follado con crema de cogomelos, delicias de porco con toque de castañas gratinado.
ALÉRXENOS:
- Glúten
- Lactosa
- Frutos secos
- Ovo
CAFETERÍA SCALA
NOME DA TAPA: Torrezno do Scala
INGREDIENTES:
- Panceta
- Allo
- Sal
- Aceite
- Puré: pataca, leite, nuez moscada, pementa negra, sal, manteiga, cebola, perexil ou cebollino
DESCRICIÓN DA TAPA:
ALÉRXENOS:
- Glúten
- Lactosa
CAFÉ BAR O´RIAN
NOME DA TAPA: Cinta de lomo con cebola caramelizada, setas e champiñóns
INGREDIENTES:
- Lomo de porco
- Cebola
- Setas
- Champiñóns
- Aceite de oliva
- Allo
- Azucre
- Sal
DESCRICIÓN DA TAPA: Porción de cinta de lomo cunha salsa de cebola caramelizada, setas e champiñóns, dándolle así un toque doce a esta deliciosa tapa.
ALÉRXENOS:
DEVEZO
NOME DA TAPA: Freixó recheo
INGREDIENTES:
- Fariña
- Grelos
- Leite
- Ovos
- Gambas
- Sirope de chocolate
DESCRICIÓN DA TAPA: Freixó recheo de grelos e gambas
ALÉRXENOS:
- Glúten
- Lactosa
- Ovos
- Gambas
BAR PARRILADA MENCÍA
NOME DA TAPA: As bólas do outono
INGREDIENTES:
Bólas:
- Polo
- Queixo
- Allo
- Pirixel
- Pan raiado
- Ovo
- Froitos secos (Cacahuete, noz)
- Aceite
- Sal
Salsa de champiñóns:
- Champiñóns
- Cebola
- Leite desnatada
- Viño branco
- Maicena
- Aceite
- Sal
- Pementa
Patacas douradas
DESCRICIÓN DA TAPA: Esta tapa de outono está composta por un par de bólas de polo coa sorpresa interna do queixo. Irá acompañada por una salsa de champiñóns para facer referencia á época do ano na que estamos.
E para concluir coa creación da tapa, engadiremos unhas patacas douradas.
ALÉRXENOS:
- Glúten (pan raiado)
- Lactosa (queixo e leite)
- Ovo
- Froitos secos
CAFÉ BAR MARIO
NOME DA TAPA: Mil follas
INGREDIENTES:
- Leite
- Fariña
- Soia
- Coca-cola
- Pataca
- Carne de porco
- Cebola
- Porro
- Apio
- Cenoria
- Allo
DESCRICIÓN DA TAPA:
ALÉRXENOS:
- Glúten
- Lactosa
- Soia
- Apio