Concurso de Tapas 2024
Venres 26 e sábado 27 de xaneiro de 19:00h a 23:00h
CAFETERÍA RESTAURANTE URDI
NOME DA TAPA: Segredo de cerdo con puré e cebola caramelizada
INGREDIENTES:
- Segredo de cerdo
- Puré de pataca
- Cenoura
- Orejones
- Frutos secos
- Cebola
- Mel
- Dátiles
- Queixo raiado
- Leite
DESCRICIÓN DA TAPA: Segredo de cerdo asado con puré de pataca e cenoura gratinado con queixo raiado e decorado con cebola, orejones, dátiles e frutos secos caramelizados.
ALÉRXENOS:
- Frutos secos
- Lactosa
CAFETERÍA SCALA
NOME DA TAPA: Explosión de sabores
INGREDIENTES:
- Tosta: Pan, puré de pataca, peixe, pemento, cebola e azucre
- Torta: Fariña, levadura, azucre, cacao en polvo, laranxa, fresa e plátano
DESCRICIÓN DA TAPA: Esta tapa consta de dúas partes: Unha delas é unha tosta de pan untada con puré de pataca na que vai montada unha xouba rechea de pemento roxo guisado e cebola caramelizada
A segunda parte consta dunha torta negra de froita e salsa de larana
ALÉRXENOS:
- Lácteos
- Peixe
- Glúten
- Cereais
DEVEZO
NOME DA TAPA: Solomillo en salsa de améndoas
INGREDIENTES:
- Solomillo de cerdo
- Patacas fritidas
- Cebola
- Allo
- Perexil
- Améndoas
- Maicena
- Caldo de carne
- Pemento vermello
DESCRICIÓN DA TAPA: Solomillo ao forno con salsa de améndoas e patacas fritidas
ALÉRXENOS:
- Frutos secos
- Cereais
BAR PARRILADA MENCÍA
NOME DA TAPA: Ao rico flamenquín!
INGREDIENTES:
- Para o flamenquín: Carne de polo, pirixel, allo, pan relado, ovos, xamón cocido/xamón york, queixo, pementa e sal
- Para a salsa brava: Cebola, allo, pementón doce, pementón picante, fariña, sal e AOVE
DESCRICIÓN DA TAPA: "Ao rico flamenquín!" é unha tapa de carne de polo picada enrolada en xamón cocido ou york e queixo. Estes rolos irán acompañados dunha rica salsa brava para darlle un toque de picante
Con esta combinación, buscamos ofrecerlles aos clientes unha tapa moi deliciosa para o padal
ALÉRXENOS:
- Celíacos (pan relado, fariña)
- Intolerantes á lactosa (queixo)
CAFETERÍA SANTA LUCÍA
NOME DA TAPA: Zorronco
INGREDIENTES:
- Fariña
- Levadura
- Sal
- Queixo
- Sobrasada
- Mel
- Noces
DESCRICIÓN DA TAPA: Crocante de sobrasada agridoce sobre queixo da Ulloa e virutas de noz tostada
ALÉRXENOS:
- Lactosa
- Glúten
- Frutos secos
CAFÉ BAR O´RIAN
NOME DA TAPA: Pan bao recheo de xamón con salsa de champiñóns
INGREDIENTES:
- Pan bao
- Xamón de porco
- Champiñóns
- Cebola
- Allo
- Perexil
- Tomate
- Pementón doce
- Maicena
- Caldo de carne
- Canónigos
DESCRICIÓN DA TAPA: A tapa consiste nun pao bao recheo de xamón ao forno cunha salsa de champiñóns e canónigos
ALÉRXENOS: Glúten
CAFÉ BAR MARIO
NOME DA TAPA: O saco do Mario
INGREDIENTES:
- Para o saco: Masa filo, carne de porco (soa, costilla, agulla), cebola, puerro, cenoria, allo, salsa teriyaki, viño tinto
- Para o humus: Garabanzos, aceite de sésamo, zume de limón, comino, pemento de piquillo
DESCRICIÓN DA TAPA: A tapa ten dúas partes: Unha primeira consiste nun pequeno saco de masa filo recheo de carne de porco combinado con salsa teriyaki e viño tinto; e unha segunda parte composta por humus.
ALÉRXENOS:
- Glúten
- Frutos secos
- Sésamo
- Soia
- Sulfitos