Concurso de Tapas Nadal 2022

CAFE BAR MARIO

NOME DA TAPA: Croqueta de rabo de toro e castañas

ALÉRXENOS:

  • Lácteos
  • Sulfitos
  • Ovos
  • Gluten


BAR PARRILLADA MENCÍA

NOME DA TAPA: Troncos de nadal con setas e salsa rosa

INGREDIENTES: 

  • Troncos: Pavo, xamón cocido, queixo en lonchas e pan raiado 
  • Setas 
  • Salsa rosa: Maionesa e kétchup

DESCRIPCIÓN DA TAPA: 

Esta tapa de nadal está composta por rollitos de pavo, xamón cocido e queixo rebozados en pan raiado. Estes rollitos simularán os troncos de madeira do nadal. Irán acompañados de setas, un alimento de outono que aínda se atopa nesta época. Por último, para darlle cor navideña utilizaremos salsa rosa.

ALÉRXENOS:

  • Pan raiado 
  • Queixo


DEVEZO

NOME DA TAPA: Vieira á mariñeira

INGREDIENTES:

  • Cebola, allo, perexil, patacas, pan raiado, xamón serrano, vieira e gambas 

ALÉRXENOS:

  • Marisco
  • Gluten


CAFETERÍA SANTA LUCÍA

NOME DA TAPA: Chupa - Chups

INGREDIENTES:

  • Patacas, polbo, aceite, pimentón, manteiga e leite

DESCRIPCIÓN DA TAPA:

Puré de patacas recheo de polbo, aderezado con pimentón e aceite de oliva. 

ALÉRXENOS:

  • Marisco
  • Lactosa


CAFETERÍA SCALA

NOME DA TAPA: Timbal de Nadal

INGREDIENTES:

  • Pataca, polbo, gambas, delicias de cangrexo, mexillóns, pimentón, chalota, aceite de oliva virxen extra, queixo da Ulloa, perexil, ketchup, maionesa, brandi, laranxa, turrón, nata, améndoas.

DESCRIPCIÓN DA TAPA:

A tapa componse de tres partes: Unha base de verduras cocidas a baixa tempura, un cóctel de marisco e un salteado de chalota con queixo da Ulloa. Todo isto acompañado dunha salsa de turrón.

ALÉRXENOS:

  • Moluscos
  • Crustáceos
  • Peixe 
  • Froitos Secos 
  • Lácteos 
  • Gluten 


URDI

NOME DA TAPA: Alitas de polo con salsa de mazá

INGREDIENTES:

  • Alitas de polo, mazá, pataca, frutos secos e pasas.

DESCRIPCIÓN DA TAPA:

A tapa consiste alitas de polo fritidas con salsa de mazá e cóctel de frutos secos e pasas.

ALÉRXENOS:

  • Froitos secos 
  • Allo 
  • Perexil 


BAR O´RIAN

NOME DA TAPA: Pavo con salsa de pasas e dátiles 

INGREDIENTES:

  • Pavo
  • Uvas pasas 
  • Dátiles 
  • Aceite